Leveransvillkor

Kontakta oss
Du kan kontakta oss via E-mail kundservice@hevari.se eller telefon +358 44 7700 191

Om oss
Hevari är en av Skandinaviens största tillverkare och säljare av trav- och ridhäst produkter. Hevari Oy grundades 1988 och har sedan dess sålt sina produkter runt om i världen. Hos oss hittar ni över 13 000 kvalitets produkter för hästar och hästfolk. Hevari ligger i Heinola, Finland ca 12 mil norr om Helsingfors.

Allmänt
Vi som ansvarar för webshopen Hevari.se är Hevari Oy, Momsreg nr SE502090963501

Hevari Oy kommer här ifrån att refereras till som Hevari.

För att registrera ett användarkonto hos Hevari, ansöka om kredit eller för att handla produkter på vår websida, måste du fyllt 18-år. Är du under 18-år, kan du endast handla med målsmans godkännande.

När du köper en eller flera produkter ur Hevaris sortiment, ansöker om kredit eller registrerar ett användarkonto hos Hevari, godkänner du Hevaris samtliga för tillfället gällande allmänna villkor och intygar därmed att de uppgifter som du uppger är riktiga.

Hevari äger rätten att själva ändra dessa allmänna villkor och de eventuella förändringar som Hevari gör träder i kraft tidigast 30 dagar efter det att de justerats. Villkoren finns tillgängliga att läsa på vår hemsida (Här bör det nog ligga en länk till villkoren).

Priser och avgifter
Hevaris priser och avgifter kan förändras av yttre omständigheter som Hevari ej kan råda över som, väsentligt höjda råvarupriser, valutakursförändringar, höjningar av skatter, moms eller liknande avgifter. Moms ingår i alla priser. Om momsen höjs förbehåller sig Hevari rätten att justera priserna och avgifter med motsvarande belopp.

Leverans och Frakt

Postnord fraktar och levererar paket i Sverige. Du kan välja mellan hemleverans och leverans till närmsta Postnord ombud. (Postnord har ca 1 600 postombud och cirka 300 utlämningsställeni Sverige) Vi levererar inte bestälning under 200kr. OBS! Fri frakt gäller endast MyPack Collect

Pris Postnord leverans till ombud 79kr (inkl. moms)

Pris MyPack hemleverans 189kr (inkl. moms)      


Produkter och beskrivningar

Då olika skärmar och individuella skärminställningar kan påverkar färgåtergivningen av bilderna på produkterna i webbshopen, kan Hevari inte garantera att färgnyanserna på varorna stämmer överens med bilderna. Hevari reserverar sig också för eventuella tryck- och skrivfel.
              

Leveranstid
Om varan du beställt finns i lager skickar vi den normalt inom 1-3 arbetsdagar. Postnords leveranstid tillkommer och beror på var du bor.  Du får en automatisk orderbekräftelse efter du har lagt in din beställning. Kontaktinformation är bra att dubbelkolla noga. Detta gäller ej varor med längre leveranstid.

Öppet köp och bytesrätt

Du har 14 dagars öppet köp/bytesrätt när du handlar i Hevari webbshop. Du kan alltid byta en vara som du har köpt på hevari.se. Tiden för öppet köp/bytesrätt gäller från det att du mottagit varan. Om du vill avbryta en beställning, kontakta direkt vår kundtjänst via telefon eller e-mail. Om du vill ångra köpet, skickar du tillbaka varan inom 14 dagar. Returfrakten dras av från returvärdet på den returnerade varan.  Om du nyttjar din ångerrätt betalar vi tillbaka vad du har betalat för varan snarast dock senast 14 dagar från den dag då vi tog emot tog den returnerade varan. Du får själv betala returkostnaderna när du skickar tillbaka en vara.

Konsumentverkets ångerblankett hittar du nedan.
https://publikationer.konsumentverket.se/kontrakt-och-mallar/angerblankett

Distansköplagen http://www.konsumentverket.se/

Återbetalning vid öppet köp/bytesrätt sker med det betalsätt som du använde vid köpet.

OBS! Ej uthämtat paket debiteras med 300 kr, som är faktiska kostnader. Ej uthämtat paket är inte detsamma som att avbryta en beställning.
                     

Force majeure

Händelser såsom naturkatastrofer, krig, strejk på arbetsmarknaden, myndighetsåtgärder, ej försvarbara prisökningar samt likvärdiga händelser som sker utanför Hevaris kontroll och som ej skäligen kunnat förutses, skall räknas till force majeure.

Cookies

Hevari använder cookies (kakor). Du som besöker en webbplats som använder kakor måste enligt lag få information om att webbplatsen innehåller kakor, vad de används till och hur du kan välja bort dem. En kaka används för att spara information om besökare. Vi gör det för att förbättra sidans funktion och samla in viktig information om besökare.

Returadress:
Hevari Oy
Vuohkalliontie 2
18200 HEINOLA
Finland

© 2022 Hevari Oy. Alla rättigheter förbehållna.